over reiki

Reiki is een effectieve alternatieve behandelingsmethode, afkomstig uit Japan. De letterlijke vertaling van Reiki is Universele Levensenergie; Rei = Universeel en Ki = Levensenergie.

Tijdens een Reiki behandeling wordt deze levensenergie doorgegeven door mijn handen op of boven het lichaam te houden. Zo ontvang je nieuwe energie die je lichaam weer in balans brengt. Je lichaam kan zo in staat worden gesteld om bepaalde blokkades op te heffen en zichzelf te helen, waardoor je dus weer in balans komt. Met deze methode wordt een beroep gedaan op het zelf-herstellend vermogen van je lichaam. Reiki werkt heerlijk ontspannend, geeft rust en brengt je dichterbij jezelf. Het zorgt voor hernieuwde balans en energie en zet je weer in je kracht.

waarom reiki?

Een Reiki-behandeling is voor iedereen, jong en oud, een moment voor jezelf om lekker te ontspannen, even helemaal tot rust te komen. Ervaar de verlichting die na een behandeling ontstaat. Een behandeling helpt je bij het loslaten van negatieve gedachten en emoties, geeft ruimte in je hoofd, hart en lichaam.

Reiki kan tevens verlichting geven bij verschillende klachten in het lichaam, maar ook de persoonlijke groei een duwtje in de rug geven. Ik noem bijvoorbeeld:

  • Fysieke pijn: rugpijn, hoofdpijn/migraine, spierpijn, chronische ziekte.
  • Emotionele en mentale pijn: somberheid, verdriet, innerlijke onrust.
  • Spanning en stressklachten: slecht slapen, angstig, burn-out, nervositeit.
  • Persoonlijke groei: keuzes maken, stappen zetten, zelfacceptatie, positief denken.
Hoe gaat een Reiki behandeling?

Tijdens een Reiki behandeling lig je heerlijk ontspannen op de behandelbank, terwijl ik energie doorgeef door mijn handen op of boven je lichaam te plaatsen.  Je blijft gewoon gekleed, eventueel toegedekt met een heerlijke deken. Je schoenen zijn uit.

Afvalstoffen zullen sneller uit het lichaam verdwijnen, het advies is daarom wel om extra water te drinken na de behandeling. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klachten en wensen.

De Reiki Idealen:

Vandaag ben ik niet boos

Vandaag maak ik me geen zorgen

Vandaag ben ik dankbaar voor alles

Vandaag ben ik eerlijk in alles wat ik doe

Vandaag houd ik van iedereen, zoals ik van mezelf hou